RB Leipzig onderuit tegen Real Madrid in CL

madrid

Brahim Diaz scoorde een schitterend doelpunt na een solo-actie waarmee Real Madrid het RB Leipzig van Xavi Simons met 1-0 versloeg. De 24-jarige, die de geblesseerde Jude Bellingham verving, sloeg toe in de 48ste minuut.

Real-doelman Andriy Lunin kwam vervolgens te hulp met een reeks reddingen om de voorsprong te beschermen, terwijl de Spanjaarden hun zevende opeenvolgende overwinning in de champions league dit seizoen boekten.

Var keurt doelpunt Leipzig af

Aan het begin van de wedstrijd dacht RB Leipzig dat ze op voorsprong waren gekomen toen aanvaller Benjamin Sesko na drie minuten met een kopbal scoorde. Zijn doelpunt werd echter na een VAR-review afgekeurd.

De Sloveen kreeg nog een kans voordat Real geleidelijk wat evenwicht in de wedstrijd bracht en zelf dichtbij een doelpunt kwam via Rodrygo, die zijn 200ste wedstrijd voor de club speelde. Leipzig was na de rust opnieuw agressiever, maar het thuispubliek verstomde toen Real op de counter toesloeg.

Brahim Diaz

Diaz pakte de bal dicht bij de zijlijn, schudde drie spelers af, sneed naar binnen richting het strafschopgebied en krulde een prachtig schot voorbij keeper Peter Gulacsi.

De gastheren waren bijna weer op gelijke hoogte twee minuten later, maar Lunin stopte een schot van Dani Olmo voordat hij ook Sesko’s rebound poging blokkeerde. Met Leipzig die meer risico’s nam op zoek naar een gelijkmaker, vond Real, wachtend, openingen en scoorde bijna opnieuw toen Vinicius Jr. in de 72ste minuut de bal tegen de paal tikte.

Real miste verschillende spelers door blessures, waaronder de in vorm zijnde aanvallende middenvelder Bellingham en keeper Thibaut Courtois. De terugwedstrijd in Spanje is op 6 maart.

Champions League Uitslagen en Stand