Ajax moeizaam gelijk tegen NEC 2-2

ajax


Na een 3-2 verlies tegen sc Heerenveen vorige week en een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel tegen Bodø/Glimt in de Conference League, heeft Ajax thuis een 2-2 gelijkspel behaald tegen NEC.

Carlos Forbs leek met een doelpunt laat in de wedstrijd de held van de wedstrijd te worden, maar een laat doelpunt van de Spanjaard Rober González zette de eindstand alsnog op 2-2.

Debutant Banel van Ajax

De eerste helft bood weinig vermaak, ondanks een veelbelovende start. Ajax nam in de zevende minuut de leiding dankzij een doelpunt van Brian Brobbey. Debutant in de basis Jaydon Banel, die de geblesseerde Steven Berghuis verving, vuurde op doel na een assist van de sterke spits, waarna de bal via Brobbey’s heup het net vond.

Bart van Rooij had bijna direct de gelijkmaker op zijn voet, maar zijn schot belandde op de borst van keeper Diant Ramaj. Kort daarna schoot Dirk Proper krachtig richting doel, maar opnieuw was Ramaj ter plaatse. Oud-Ajacied Sontje Hansen kreeg ook een kans.

ajax

Tot aan de rust bleef het rustig, maar direct na de pauze kwam daar verandering in. NEC startte sterk en creëerde snel enkele kansen via Ogawa en Ajax-huurling Youri Baas.

Ogawa kopte net naast na een voorzet van Hansen en Baas zag een gevaarlijke voorzet net voorlangs gaan. Het uitstel was echter van korte duur, want een kwartier na rust scoorde NEC alsnog.

Eigen doelpunt Jorrel Hato

Hansen dribbelde langs meerdere spelers en vond Tjaronn Chery. De nieuwe aanwinst gaf een harde voorzet die Jorrel Hato in eigen doel werkte voor de 1-1.

Dit was het begin van een spannende laatste dertig minuten. Calvin Verdonk van NEC leek de 1-2 te scoren, maar zijn omhaal van dichtbij werd door Ramaj uit het doel gehouden. Daarna moest Jasper Cillessen een schot van invaller Forbs stoppen.

De snelle buitenspeler was daarna wel succesvol. Juist de net ingevallen Lasse Schöne, lange tijd een sleutelspeler op het middenveld van Ajax, verloor de bal na een combinatie met Chery, waarna Brobbey de bal onderschepte.

De spits bediende zijn aanstormende teamgenoot goed, waarna Forbs, ondanks enige moeite met de bal, toch succesvol afrondde voor de 2-1. Schöne leek zijn fout te herstellen, maar zijn verre vrije trap eindigde op de lat. Het leek het laatste offensieve moment van NEC te zijn, maar diep in de blessuretijd maakte Rober González de 2-2.

Er was enige tijd onduidelijkheid over een mogelijke buitenspelpositie van Ogawa, op wie de voorzet van Schöne gericht was, maar de VAR bevestigde na het trekken van de lijnen dat er geen buitenspel was.

ajax

Eredivisie-Uitslagen en Stand