Marc Overmars vecht schorsing niet langer aan

marc-overmars

Marc Overmars, heeft besloten om zijn schorsing niet langer aan te vechten. Hoewel hij de mogelijkheid had om zijn zaak voor te leggen aan het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS), heeft hij ervoor gekozen dit niet te doen. De schorsing, opgelegd door de Nederlandse voetbalbond vanwege grensoverschrijdend gedrag, werd later door de FIFA wereldwijd bekrachtigd. Na een onsuccesvol beroep, zal Overmars geen verdere juridische stappen ondernemen.

„Marc heeft in samenspraak met zijn familie het besluit genomen om geen procedure meer op te starten”, aldus zijn woordvoerder Frank Neervoort. „Dat betekent dat hij tot medio november niet actief zal zijn voor Antwerp. We gaan daar ook geen verdere toelichting voor geven. We laten het daar gewoon bij. Momenteel staat Marc ook op het punt om met vakantie te gaan.”

Grensoverschrijdend Gedrag

De wereldvoetbalbond FIFA heeft eerder dit jaar de schorsing van Overmars, toegekend in Nederland wegens grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn tijd bij Ajax, internationaal van kracht gemaakt. In februari wees de FIFA het beroep van Overmars, die inmiddels technisch directeur bij Antwerp is, af. Hiermee bleef enkel nog de optie over om naar het CAS te stappen.

Op 16 november legde het Instituut Sportrechtspraak (ISR) Overmars een schorsing van twee jaar op, met één jaar voorwaardelijk, waardoor hij in november weer aan de slag kan. Het ISR had Overmars schuldig bevonden aan grensoverschrijdend gedrag. Na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers bij Ajax, moest de voormalige international in februari 2022 aftreden als directeur voetbalzaken bij deze club. Kort na zijn vertrek bij Ajax, trad Overmars in dienst bij Antwerp.

Bron: Het Nieuwsblad