Wim Kieft: ‘Sutalo is echt het grootste drama dat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen’

kieft


Josip Sutalo’s overstap naar Ajax deze zomer, tegen een hoge prijs, heeft tot dusver niet de verwachte resultaten opgeleverd. Dit is een teleurstelling voor Wim Kieft, die bij Sutalo een gebrek aan inzet constateert. In het progamma Veronica Offside noemde Kieft : ‘Sutalo is echt het grootste drama dat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen’

Sutalo heeft recentelijk moeilijke momenten meegemaakt. In de wedstrijd tegen Bodø/Glimt werd de 23-jarige verdediger met een rode kaart van het veld gestuurd, en tijdens het duel met AZ slaagde hij er niet in om Ruben van Bommel van scoren te weerhouden. Kieft wees tijdens een uitzending van Veronica Offside op Sutalo’s tekortkomingen, met name zijn gebrek aan doorzettingsvermogen bij de eerste goal van Van Bommel.

Kieft gelooft dat Sutalo’s falen bij het eerste doelpunt van Van Bommel voortkomt uit een gebrek aan discipline. Hij benadrukte dat als Sutalo meer doorzettingsvermogen had getoond, hij de situatie had kunnen controleren.

De analyse ging verder met een vergelijking met Marcos Senesi, die aanvankelijk ook niet overtuigde bij Feyenoord, maar zich door zijn vastberadenheid en inzet wel wist te bewijzen. Kieft vindt Sutalo tot dusver een van de meest teleurstellende aankopen van Ajax. Hij suggereerde dat het voor een coach wellicht tijd is om de opstelling te herzien en een nieuwe strategie te proberen.