Podcast: ‘Zo’n slecht Ajax heb ik in mijn leven nog niet gezien’

ajax

John van ’t Schip’s periode bij Ajax wordt gekenmerkt door inconsistente tactieken en ondermaatse prestaties. Het team lijkt richtingloos, mede doordat de coach geen vaste koers houdt.

Tijdens de wedstrijd tegen Bodø/Glimt probeerde Ajax te domineren met hun kenmerkende speelstijl, maar de tegenstander doorbrak moeiteloos de druk. Tegen NEC plaatste Van ’t Schip twee defensieve middenvelders, een tactiek die niet het gewenste resultaat bracht. In de return tegen Bodø/Glimt koos hij voor een defensieve 4-3-3 opstelling, wat Ajax nauwelijks voordeel bracht ondanks een gelukkige overwinning. Tegen AZ adopteerde hij een 5-4-1 formatie, wat resulteerde in een verlies zonder veel offensieve dreiging.

Van ’t Schip’s tactische wisselingen, deels noodgedwongen door blessures, hebben niet geleid tot verbetering. Ajax verdedigt zwak en mist dynamiek in het spel, iets wat spelers frustreert en tot uiting komt in hun lichaamstaal.

De verdediging blijft problematisch, en de eerder toegenomen aanvalsdynamiek is verdwenen. Experimenten en onzekerheid domineren, ondanks eerdere lof voor de helderheid van Van ’t Schip’s aanpak. Nu verbergt hij zich achter de beperkte kwaliteit van zijn selectie, zonder een consistente strategie te hanteren. Dit benadrukt de noodzaak voor een stabielere aanpak en leiderschap om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *