Ajax wederom met vijf verdedigers

ajax

Ajax staat zondagmiddag thuis tegenover FC Utrecht. Na het verlies tegen AZ afgelopen week, is het cruciaal voor de Amsterdammers om te zegevieren om de vijfde positie op de ranglijst te behouden. Jordan Henderson lijkt terug te keren voor deze essentiële wedstrijd. Hier is de verwachte opstelling van Ajax.

Wederom vijf verdedigers

Ajax-coach John van ’t Schip wijzigde het speelschema drastisch voor het spel tegen AZ vorige week, met een defensieve opstelling van vijf verdedigers. Ondanks de tactische aanpassing, slaagde Ajax er niet in de overwinning te behalen tegen de Alkmaarders. Toch is de kans groot dat de mannen van John van ’t Schip zondag tegen FC Utrecht met vijf verdedigers aan de aftrap verschijnen.

Van ’t Schip meldt: „We hebben gekeken naar onze blessures en wie er inzetbaar waren”, en „Veel buitenspelers waren geblesseerd, dus het was een goed moment om met vijf verdedigers te spelen tegen AZ. Het is ook zeker iets waar we richting zondag rekening mee houden.”

Kaplan voor Sutalo

Josip Sutalo komt zondagmiddag in ieder geval niet in actie vanwege een op de training opgelopen spierblessure. Ahmetcan Kaplan maakte vorige week zondag zijn debuut tegen AZ en liet een prima indruk achter en zal waarschijnlijk in de vijfmansdefensie van John van ’t Schip starten. Tristan Gooijer, Devyne Rensch, Jorrel Hato en Borna Sosa zijn de andere verdedigers. De in vorm zijnde Diant Ramaj staat wederom op doel bij Ajax.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj;

Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa

Henderson, Van den Boomen, Taylor

Hlynsson; Brobbey