psv

PSV is een stap dichter bij de landstitel gekomen na een gelijkspel in een meeslepende topwedstrijd tegen Feyenoord. Ondanks dat PSV op het punt stond hun eerste seizoensverlies in de eredivisie te lijden, zorgde Guus Til met zijn doelpunt voor een 2-2 gelijkspel, waardoor PSV zijn leidende positie met tien punten voorsprong behield.

Beide teams toonden geen tevredenheid na het eindsignaal, ondanks een spectaculaire wedstrijd. De 2-2 eindstand zorgde voor een spannende voetbalmiddag, maar zonder winnaar.

Feyenoord’s aanval werd versterkt door de snelle Yankuba Minteh, die de PSV-verdediging, inclusief Olivier Boscagli, verraste door een doelpunt te maken. PSV startte sterk met een vroeg doelpunt van Malik Tillman, maar Feyenoord herstelde de balans door inzetten van Minteh en Santiago Giménez.

Het lot leek PSV gunstig gezind met meerdere momenten waarop het bijna de leiding nam, maar de paal en gemiste kansen hielden de score gelijk. De frustratie van PSV en de opluchting van Feyenoord waren duidelijk toen beide teams naar de rust gingen.

De tweede helft bracht meer spanning, met kansen over en weer. Uiteindelijk zorgde Guus Til voor de gelijkmaker, waardoor PSV ongeslagen bleef. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, een resultaat waarmee beide teams uiteindelijk konden leven, waardoor de titelkansen voor PSV bleven bestaan.