Persconferentie John van ’t Schip voor Ajax – FC Twente

vantschip

John van ’t Schip sprak vijf dagen na de verpletterende nederlaag van Ajax tegen Feyenoord (6-0) met vastberadenheid over het komende duel tegen FC Twente, gericht op eerherstel. “Stoppen? Dat is nooit bij me opgekomen,” zei hij tijdens de persconferentie op vrijdag.

Ajax in moeilijke periode

Van ’t Schip erkende de moeilijke periode waarin hij het team overnam: “Het ging erg moeizaam en slecht, maar we moeten en zullen hier uitkomen. Ik wil deel uitmaken van die oplossing.” Hij merkte op dat zijn team zowel mentaal als fysiek tekortschoot in het recente duel, en benadrukte de noodzaak om uit deze fouten te leren.

Steun Ajax-fans groot

Ondanks een teleurstellend seizoen blijft de steun van de Ajax-fans onverminderd groot, met een ongewijzigd aantal seizoenkaartverlengers. Voor de aanstaande wedstrijd tegen Twente, die verrassend derde staat, is spits Brian Brobbey weer beschikbaar, al kan hij nog geen volledige wedstrijd spelen. Hetzelfde geldt voor Mika Godts, terwijl Jordan Henderson en Steven Berghuis nog afwezig zijn door blessures.

Steven Bergwijn, recentelijk in opspraak na een incident, kreeg steun van Van ’t Schip. “Het is oneerlijk om hem nu te veroordelen, gezien zijn situatie en het feit dat het team niet optimaal presteert,” verklaarde hij.

Reactie op kritiek van Sven Mislintat

Van ’t Schip reageerde ook op uitspraken van voormalig technisch directeur Sven Mislintat, die suggereerde dat niet de juiste spelers werden opgesteld. Van ’t Schip verzekerde dat hij spelers selecteert zonder voorkeuren en erkende dat zelfs met de door Mislintat aangetrokken spelers de resultaten tegenvielen.

Niet makkelijk tegen Twente

De coach sprak eveneens zijn respect uit voor FC Twente, die een stabiel en verzorgd seizoen speelt. “Het zal niet makkelijk worden tegen Twente, maar met spelers die terugkeren krijgt het team meer kracht. Dat geeft hoop op betere resultaten,” aldus Van ’t Schip, die nog geen alternatieve speellocatie overweegt in geval Ajax play-offs moet spelen.

FC Twente komt zonder Myron Boadu naar Amsterdam. Boadu kampt nog met een blessure. Zijn vervanger, Ricky van Wolfswinkel, blijft indruk maken met zijn prestaties. De fitheid van enkele andere sleutelspelers, waaronder Mees Hilgers en Michel Vlap, zal nog bepaald worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *