Nipte overwinning Feyenoord op Fortuna Sittard 0-1

feyenooord

Feyenoord behaalde zondagmiddag een nipte overwinning op Fortuna Sittard. In Sittard eindigde de wedstrijd in een 0-1 zege voor de Rotterdammers. Dávid Hancko was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van het duel in de eerste helft.

Hancko vond het net achttien minuten na de aftrap, volgend op een hoekschop. Lutsharel Geertruida raakte eerst via een Fortuna-speler de paal, waarna Hancko toesloeg. Dit was al zijn derde doelpunt in de laatste vier Eredivisie-wedstrijden, evenveel als hij in zijn voorgaande 57 competitiewedstrijden scoorde.

hancko

Dit doelpunt was een opluchting voor Feyenoord, dat niet hetzelfde hoge niveau haalde als tijdens hun recente 6-0 overwinning op Ajax. Desondanks wist de ploeg de winst veilig te stellen, mede dankzij Gernot Trauner. De Oostenrijker maakte zijn comeback na een blessure die hem ruim twee maanden aan de kant hield.

Dankzij deze overwinning kijkt Feyenoord met een goed gevoel uit naar de bekerfinale aanstaande zondag, waarin zij tegen NEC spelen in De Kuip.

De landstitel lijkt echter buiten bereik met een achterstand van negen punten op koploper PSV en nog vier wedstrijden te gaan. Desondanks staat het team van coach Arne Slot stevig op de tweede plaats, met een voorsprong van twaalf punten op FC Twente, die op zondag tegen Ajax speelt.

Eredivisie-Uitslagen en Stand