Ten Hag loopt weg bij persconferentie

ten-hag

Erik ten Hag verlaat de persconferentie na een vraag over de mogelijk slechtste prestatie van Manchester United ooit.

Ondanks dat Erik ten Hag in zijn tweede jaar bij Manchester United nog kans maakt op het winnen van de FA Cup, verloopt het seizoen niet zonder moeilijkheden voor de Engelse topclub. Afgelopen zaterdag leed het team voor de vierde keer op rij puntenverlies met een 2-2 gelijkspel tegen Bournemouth. Na de wedstrijd werd Ten Hag tijdens de persconferentie stevig ondervraagd.

Laagste plaats ooit in de Premier League voor Manchester United

Tegen het einde van de sessie stelde een journalist een vraag over de mogelijke laagste klassering van United in de geschiedenis van de Premier League. “De zevende plaats is de laagste ooit in de Premier League. Denk je dat je team hoger zal eindigen?” Terwijl de vraag nog werd gesteld, maakte Ten Hag al aanstalten om op te staan en verliet hij de conferentie. Terwijl hij wegliep, gaf hij nog kort antwoord. “Ik reageer niet op deze vraag. Het is momenteel niet relevant.”

Sinds de start van de Premier League in het seizoen 1992/93, is Manchester United altijd geëindigd in de top zeven. De laatste keer dat de ‘Red Devils’ een lagere eindpositie hadden, was toen de competitie nog bekend stond als de First Division. In het seizoen 1989/90 eindigde de club als dertiende.

Na 32 wedstrijden bevindt Manchester United zich momenteel op de zevende plaats, met West Ham op twee punten achterstand op de achtste plaats. Chelsea, dat twee wedstrijden minder gespeeld heeft, staat zes punten achter Manchester United.

Premier League-Uitslagen en Stand