Alex Pastoor na dit seizoen weg bij Almere City

alex-pastoor

De samenwerking tussen hoofdtrainer Alex Pastoor en Almere City FC zal na het huidige seizoen worden beëindigd, zoals de club uit Flevoland aankondigt. Na 2,5 jaar actief te zijn geweest in het Yanmar Stadion, geeft Pastoor aan dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging. Hij nam de leiding over in januari 2022, een periode waarin de sportieve prestaties van de club te wensen overlieten en Almere City zelfs kortstondig de laatste plaats bezette in de KeukenKampioen Divisie. Onder zijn leiding herstelde het team zich snel en streed het tot de laatste speeldag mee om een play-off plek.

Een jaar later, met een grotendeels vernieuwde selectie, leidde Pastoor de club naar een indrukwekkende derde plek en via de play-offs naar promotie naar de Eredivisie. Dit markeerde de derde keer dat Pastoor een team naar het hoogste niveau promoveerde, na eerdere successen met Sparta en Excelsior.

Ondanks de huidige sterke positie in de Eredivisie en een opvallende speelstijl, die directe handhaving mogelijk maakt, zijn de gevoelens gemengd.

John Bes, algemeen directeur van Almere City, uit zijn dankbaarheid op de clubwebsite: “Ik ben trots op het avontuur dat we samen zijn begonnen en ben Alex eeuwig dankbaar voor de sportieve status die hij heeft helpen realiseren voor de club.”

Technisch manager Johan Hansma looft Pastoor om zijn significante bijdrage aan de ontwikkeling en de sportieve successen van de club. Hij benadrukt dat Pastoor een technische blauwdruk achterlaat waarop verder gebouwd kan worden: “Ik waardeer onze samenwerking zeer en wens Alex en zijn gezin alle goeds voor de toekomst.”

Alex Pastoor zelf reflecteert positief op zijn tijd bij Almere City: “Het was een geweldige periode waarin ik de opdracht had om de prestatiecultuur te verbeteren. Dit is succesvol gebleken, mede dankzij de uitstekende samenwerking met de clubleiding, de staf en de spelers. We zullen de rest van de competitie met vernieuwde energie tegemoet treden.” Namen zoals Hedwiges Maduro en Rick Kruys worden genoemd als mogelijke opvolgers van Pastoor.