Samenvatting Tottenham Hotspur – Burnley

mickey

Micky van de Ven speelde zaterdag een cruciale rol in de zwaarbevochten overwinning van Tottenham Hotspur door in de slotminuten de winnende goal te scoren tegen Burnley. Met deze doeltreffende actie van net buiten het strafschopgebied, bracht hij de eindstand op 2-1. Voor de 23-jarige verdediger was dit zijn derde doelpunt van het seizoen in de competitie.

Speler van het jaar

Slechts een dag eerder werd Van de Ven door de fans van Tottenham Hotspur gekozen als Speler van het Jaar. Deze eer werd hem toegekend door de Official Supporters’ Clubs, die 540 supporterclubs wereldwijd omvat.

Van de Ven maakte de overstap naar Tottenham Hotspur vanuit VfL Wolfsburg aan het begin van het seizoen en drukte meteen zijn stempel op het team, dat de beste seizoenstart in haar geschiedenis kende met acht overwinningen uit de eerste tien wedstrijden. Na een blessure in het begin van het seizoen keerde hij in januari terug naar het veld.

Burnley gedegradeerd

Zijn doelpunt had significante gevolgen voor Burnley. Door deze nederlaag is degradatie voor het team onder leiding van coach Vincent Kompany nu onvermijdelijk. Ook Sheffield United zal deze zomer degraderen.

Premier League-Uitslagen en Stand