Hattrick Steven Bergwijn tegen Almere City

Ajax

Ajax heeft zondag de vijfde plaats in de Eredivisie veiliggesteld door met 3-0 te winnen van Almere City, mede dankzij een hattrick van Steven Bergwijn. Tegelijkertijd verloren concurrenten NEC en FC Utrecht punten.

Hierdoor hoeft Ajax niet deel te nemen aan de play-offs en zal volgend seizoen starten in de tweede voorronde van de Europa League. Bergwijn leidde zijn team voor de pauze al naar een comfortabele voorsprong tegen Almere City.

De nederlagen van NEC tegen Feyenoord (2-3) en FC Utrecht tegen Sparta Rotterdam (0-1) zorgen ervoor dat deze teams niet meer in staat zijn Ajax in te halen. Zij zullen wel de play-offs moeten spelen voor een plek in de voorronde van de Conference League.

In de Johan Cruijff ArenA werd het publiek pas na een half uur verwend met actie toen Bergwijn met drie prachtige goals de show stal. Zijn eerste treffer volgde op een assist van spits Brian Brobbey, waarna hij vijf minuten later opnieuw scoorde. Zijn derde doelpunt, een fraaie solo, zorgde voor een comfortabele 3-0 ruststand.

bergwijn

In de tweede helft hield Ajax-coach John van ’t Schip de scores van de concurrenten in de gaten en bracht Steven Berghuis in, die zijn vijfhonderdste wedstrijd als professional speelde. Berghuis toonde direct zijn verfijnde techniek, hoewel Almere zich reeds bij een nederlaag had neergelegd.

Ondanks het behalen van Europees voetbal, markeert de vijfde plaats een teleurstellend seizoen voor Ajax, gekenmerkt door sportieve tegenslagen en bestuurlijke onrust. Interim-coach Van ’t Schip sluit zijn termijn af met de kwalificatie voor Europa, terwijl de technisch directeur Alex Kroes voor de taak staat om het team te vernieuwen. De nieuwe trainer kan in ieder geval rekenen op deelname aan de Europa League.

Eredivisie-Uitslagen en Stand