Samenvatting FC Twente – FC Volendam

twente

FC Twente behaalde zondag een overtuigende overwinning op FC Volendam. De eerste helft in Enschede kenmerkte zich door een ware doelpuntenregen.

De wedstrijd begon voortvarend voor FC Volendam met een vroeg doelpunt van Damon Mirani, op assist van Robert Mühren. Hun vreugde was echter van korte duur; binnen vijf minuten maakte Ricky van Wolfswinkel gelijk met een fraaie lob, waardoor het 1-1 werd.

Het spel bleef levendig en na ruim twintig minuten zorgde Mirani opnieuw voor een voorsprong door een hoekschop binnen te koppen. Maar FC Twente reageerde wederom snel, ditmaal via Naci Ünüvar, die de stand op 2-2 bracht. Na deze gelijkmaker nam Twente de controle over en verhoogde de score naar 5-2 voor de pauze, met doelpunten van Robin Pröpper, Youri Regeer en Sem Steijn.

In de tweede helft nam het tempo af, maar Twente bleef domineren en breidde de score uit met nog twee doelpunten van Steijn, die daarmee een hattrick voltooide. FC Volendam werd verdere schade bespaard en zag Caner Demircioglu zijn debuut maken in de laatste minuten van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 7-2 voor FC Twente.

Eredivisie-Uitslagen en Stand