Manchester United verliest van Arsenal met 0-1

arsenal

Erik ten Hag loopt met Manchester United het risico Europees voetbal mis te lopen na de nederlaag tegen Arsenal.

Arsenal, heeft in een cruciale wedstrijd om de Engelse landstitel geen steken laten vallen tegen Manchester United op Old Trafford. De ‘Gunners’ wonnen met 1-0 van het team van trainer Erik ten Hag, die daarmee voor de vierde keer op rij niet wist te winnen, waardoor de jacht op Europees voetbal in gevaar komt.

ten-hag

Arsenal speelt volgende week zondag nog tegen Everton en heeft één punt voorsprong op Manchester City. De titelverdediger speelt nog tegen Tottenham Hotspur op dinsdag en West Ham United op zondag.

United staat achtste op de ranglijst en zal Europees voetbal mislopen als ze op 25 mei de FA Cup-finale tegen Manchester City verliezen. Ten Hag speelt aanstaande woensdag nog tegen directe concurrent Newcastle United en sluit het seizoen af tegen Brighton & Hove Albion.

Belangrijk doelpunt van Trossard Beide teams creëerden weinig kansen. Het thuis team was waarschijnlijk niet vol vertrouwen na de 4-0 nederlaag tegen Crystal Palace afgelopen maandag.

De Belg Leandro Trossard bracht het bezoekende team in de twintigste minuut op voorsprong met zijn twaalfde competitiedoelpunt van het seizoen, en zijn negende dit kalenderjaar. Kai Havertz had alle ruimte om een lage voorzet te geven, waar Trossard van dichtbij effectief mee omging.

United was speltechnisch niet minder dan de koploper, maar moest wachten tot het laatste uur voor hun eerste schot op doel. In de slotfase had Arsenal de beste kansen, maar voormalig Ajax-doelman André Onana hield United in de wedstrijd.

Eredivisie-Uitslagen en Stand