NAC Breda – Roda JC 3-1 Samenvatting

nac

NAC Breda heeft een harde tik uitgedeeld aan Roda JC in de kwartfinale van de play-offs om promotie/degradatie. De club uit Breda versloeg de Limburgers maandag met 3-1. Deze wedstrijd markeerde een teleurstellende start voor Roda, die nerveus speelde na een reeks onrustige weken. NAC benutte de geboden kansen goed en opende na 16 minuten de score.

Sigurd Haugen vond het net op een enigszins fortuinlijke wijze, nadat hij de bal in het strafschopgebied goed controleerde en al vallend scoorde. Roda kwam ook na de pauze snel in de problemen. Door een slecht teruggegeven bal van invaller Orhan Dzepar, maakte keeper Calvin Raatsie een overtreding die een penalty opleverde. Dominik Janosek verzilverde deze kans.

nac

Daarna liep NAC verder uit toen Janosek van afstand zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte, wat de situatie voor Roda verder verslechterde. Roda wist tegen het einde nog wel te scoren door een prachtige vrije trap van Brian Koglin, maar de eindstand bleef steken op 3-1.

Samenvatting NAC – Roda JC

Deze nederlaag betekende de derde grote tegenslag voor Roda in een periode van twee weken. Acht dagen eerder was de club door een fout van de stadionspeaker al voortijdig in de veronderstelling te promoveren, maar die vreugde was van korte duur. Enkele dagen later verloor Roda een cruciale promotiewedstrijd met 2-0 van FC Groningen.

Roda staat nu voor de zware taak om een comeback te maken in de returnwedstrijd tegen NAC, die aanstaande vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion gespeeld wordt. De winnaar over deze twee wedstrijden gaat door naar de halve finale van de play-offs, waarin ze het opnemen tegen FC Emmen of FC Dordrecht.

In een andere kwartfinale strijden ADO Den Haag en De Graafschap om een plek in de halve finale, waarbij de uiteindelijke winnaar het tegen de nummer zestien van de Eredivisie zal opnemen. De finalewedstrijden zijn gepland voor 28 mei en 2 juni.