Bestuur van Ajax grijpt in

ajax

In deze aflevering van de Kick-Off podcast van De Telegraaf wordt er uitgebreid ingegaan op het laatste nieuws uit de voetbalwereld door Mike Verweij, Jeroen Kapteijns en Pim Sedee. Een belangrijk punt is de toekomst van de algemeen directeurspositie bij Ajax. Michael van Praag heeft een voormalig KNVB-collega voorgedragen, maar de club heeft hier geen goedkeuring voor gegeven. Ook bespreken ze de nog te vervullen trainersrol. Zou Francesco Farioli een voor de hand liggende keuze zijn? Daarnaast zijn er updates over spelers zoals Couhaib Driouech en de emotionele uitbarsting van John Karelse, plus hoogtepunten uit diverse competities.

Het bestuur van Ajax heeft onlangs ingegrepen en voorkomen dat Bert van Oostveen als algemeen directeur zou worden aangesteld. Van Oostveen, ondanks zijn ervaring bij de KNVB, wordt niet positief beoordeeld door de bestuursraad en zal dus niet naar de Johan Cruijff ArenA komen.

Menno Geelen zal tijdelijk de rol van algemeen directeur op zich nemen. Ondertussen had Van Praag al een permanente opvolger voor Alex Kroes op het oog, maar zijn keuze voor Van Oostveen werd krachtig afgewezen door de bestuursraad. “Deze beslissing staat vast; Van Oostveen zal niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax worden,” onthult Verweij.

Van Praag zag Van Oostveen, die eerder goede resultaten behaalde bij de KNVB, als een geschikte kandidaat. “Hij is echter een buitenstaander en zal veel tijd nodig hebben om zich aan te passen,” legt Verweij uit, terwijl hij de bezwaren van de bestuursraad belicht. Verweij uit ook zijn twijfels over de geschiktheid van Van Oostveen voor deze functie.