Emmen en Dordrecht Delen de Punten na Boeiend Duel 1-1

dordrecht

dordrecht

FC Emmen en FC Dordrecht eindigden hun eerste duel in de Keuken Kampioen Play-Offs in een 1-1 gelijkspel. In een opwindende wedstrijd hielden de nummer zeven van de reguliere competitie, Emmen, en de nummer vier, FC Dordrecht, elkaar in balans. Piotr Parzyszek en Vicente Besuijen scoorden voor de thuisploeg Emmen, terwijl Dordrecht twee keer terugkwam dankzij doelpunten van Mathis Suray en Ilias Bronkhorst.

De openingsfase in Emmen was in het voordeel van Dordrecht, dat grote kansen kreeg via Ilias Sebaoui. Dankzij het onnauwkeurige schot van de aanvaller en uitstekend keeperswerk van Eric Oelschlägel bleef de stand echter 0-0. Ondanks een mindere periode, kwam thuisploeg Emmen toch op voorsprong. Een slordige terugspeelbal van Shiloh ’t Zand werd benut door Emmen-spits Piotr Parzyszek, die Luca Plogmann passeerde en de bal in het lege doel schoot.

Na de onverwachte tegengoal had Dordrecht veel balbezit maar creëerde nauwelijks kansen. Toch leidde hun dominantie tot de verdiende gelijkmaker. ’t Zand herstelde zijn fout door Mathis Suray diep te sturen, die vervolgens de 1-1 binnenschoot.

Het bleef een spektakel na de tweede goal van de middag. Twaalf minuten na Suray’s doelpunt kopte Parzyszek bijna zijn tweede binnen na een goede voorzet van Maikel Kieftenbeld, maar Plogmann redde knap. De Dordt-doelman kon echter niet voorkomen dat Vicente Besuijen alert was bij de rebound en de 2-1 maakte. Na de tweede voorsprong kreeg Emmen de smaak te pakken en zocht naar een derde treffer, maar slaagde daar niet meer in voor de rust.

Dordrecht kreeg in de rust vijftien minuten om zich te herpakken, en dat lukte. Michele Santoni kreeg zijn team weer op gang en vijf minuten in de tweede helft stond het 2-2. Dylan Mbayo leverde een sterke actie en vond Ilias Bronkhorst voor het doel van Emmen, die de bal in één keer achter Oelschlägel schoot.

Na de tweede gelijkmaker rook Dordrecht bloed. Emmen kwam nauwelijks meer aan de bal, maar Dordrecht slaagde er niet in het overwicht om te zetten in doelpunten.

Ondanks enkele kansen voor de uitploeg bleef de score 2-2, waardoor de spanning hoog blijft voor de return op 18 mei.