Justin Bijlow prominent op radar Arsenal en Liverpool

justin-bijlow

Justin Bijlow staat prominent op de radar van twee topclubs uit de Premier League. De 26-jarige keeper van Feyenoord is een belangrijk doelwit voor Arsenal en Liverpool, voor het komende seizoen.

Arsenal, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Premier League, zoekt naast de Spaanse keeper David Raya (28) een betrouwbare tweede keeper. Ze zoeken iemand die direct inzetbaar is, vergelijkbaar met de rol van Stefan Ortega bij Manchester City naast Ederson, en die de competitie kan aangaan met hun eerste keeper.

Los van de interesse van coach Arne Slot, hebben keepersscouts van Liverpool vorig jaar de prestaties van Bijlow gevolgd. Scouts van zowel Arsenal als Liverpool waren aanwezig bij vier Champions League-wedstrijden van Feyenoord tegen Lazio, Atletico Madrid en Celtic om een grondig beeld van de keeper te vormen.

justin-bijlow

Binnenkort een beslissing

Bronnen bij Arsenal melden dat de club binnenkort een beslissing zal nemen over de komst van een keeper die bijna op gelijke voet staat met Raya, waarbij Bijlow als een serieuze optie wordt gezien.

Arsenal, waar de oud-Feyenoorder Albert Stuivenberg assistent is van hoofdcoach Mikel Arteta, gelooft dat Bijlow goed past in het aanvallende systeem van de club. Zijn leeftijd en profiel sluiten ook goed aan; jongere keepers ervaren vaak fysieke en mentale uitdagingen in de Premier League.

Blessuregeschiedenis

Bijlow, die al zeven jaar als eerste keeper speelt voor Feyenoord en ervaring heeft tot in de Champions League, was de eerste keuze van bondscoach Ronald Koeman voor het Nederlands elftal, tot een blessure hem uitschakelde voor de recente interlandperiode. Arsenal is zich bewust van zijn blessuregeschiedenis, die vooral gekenmerkt is door pech tijdens trainingen.


Ik ben 24 jaar of ouder