Brian Priske mogelijk nieuwe trainer Feyenoord

brian-priske

Volgens het Deense Tipsbladet is de 47-jarige Brian Priske een belangrijke kandidaat om Arne Slot op te volgen als trainer van Feyenoord.

Brian Priske is al twee jaar hoofdcoach bij Sparta Praag, en is daar buitengewoon succesvol, In beide jaren werd het lanskampioenschap gepakt, bij de club die voor zijn komst negen jaar lang geen kampioenschap had gewonnen. In oktober hebben de partijen het contract verlengd tot de zomer van 2026, dus als Priske de baan krijgt, zal Feyenoord Sparta Praag moeten compenseren.

Trainerscarriere

Priske’s trainerscarrière begon in de zomer van 2011, na zijn actieve spelerscarrière begon Priske onmiddellijk als assistent-trainer bij FC Midtjylland. Van 2011 tot 2019 deed hij waardevolle ervaring op bij Midtjylland en FC Kopenhagen, waarna hij in 2019 de kans kreeg om voor het eerst zelfstandig aan de slag te gaan als interim-trainer. Na een periode van vier jaar bij Midtjylland maakte hij de overstap naar Royal Antwerp FC. De resultaten bij Antwerp waren echter wisselend, wat ertoe leidde dat Priske plaats moest maken voor Mark van Bommel. Vervolgens ging Priske naar Sparta Praag, alwaar hij twee keer het landskampioenschao veroverde.

Pressievoetbal

Priske’s speelwijze kenmerkt zich voornamelijk door hoog druk zetten. Wanneer de tegenstander via de backs probeert op te bouwen, stormen de aanvallers van Sparta Praag naar voren om direct druk uit te oefenen. Dit anticiperende spel op fouten van de tegenstander leidt vaak tot het creëren van scoringskansen. Priske hanteert graag een man-tegen-man-verdediging met de verdedigers van de tegenpartij.


Ik ben 24 jaar of ouder