Marten de Roon mist het EK in Duitsland door een blessure

deroon

Marten de Roon zal niet deelnemen aan het EK voetbal in Duitsland. De middenvelder van Atalanta is niet op tijd hersteld van een blessure die hij twee weken geleden opliep, zo bevestigt de KNVB.

‘Deze week was een emotionele achtbaan die ik nooit eerder heb ervaren’, deelt De Roon op X. ‘We verloren de Coppa Italia, ik miste de Europa League-finale, maar we wonnen het toernooi. Ik heb veel tijd doorgebracht met de medische staf en het blijkt dat ik niet fit genoeg ben voor het EK.’

De Roon raakte geblesseerd tijdens de Coppa Italia-finale tegen Juventus, waar Atalanta met 1-0 verloor. De 33-jarige middenvelder verliet het veld in tranen, wetende dat hij de Europa League-finale zou missen, waarin Atalanta met 3-0 won van Bayer Leverkusen. Hij hoopte op tijd hersteld te zijn voor het EK met het Nederlands elftal, maar dat is niet gelukt.

De Roon debuteerde in 2016 voor het Nederlands elftal en heeft sindsdien 42 interlands gespeeld. Hij was een vaste waarde tijdens het EK van 2021 en speelde ook een belangrijke rol tijdens het WK van 2022. Met het afvallen van Marten de Roon zijn er nog 29 spelers over in de voorselectie van bondscoach Koeman. Daarvan zullen er nog drie af moeten vallen richting het EK-2024.


Ik ben 24 jaar of ouder