Georges Mikautadze definitief terug naar Metz

georges

Metz heeft de koopoptie voor Ajacied Georges Mikautadze gelicht. Als de 23-jarige Georgische aanvaller persoonlijk ook een overeenkomst bereikt met de Franse club, zal hij zijn loopbaan in Frankrijk voortzetten. Bronnen dicht bij de club bevestigen dat Ajax dertien miljoen euro ontvangt voor de transfer van Mikautadze.

Deze ontwikkeling betekent mogelijk al vroegtijdige duidelijkheid over de toekomst van Mikautadze, die momenteel met het Georgische nationale team actief is op het EK. Deze transfer wordt gezien als een win-winsituatie, aangezien Ajax het ontvangen bedrag kan gebruiken om actiever te worden op de transfermarkt. Dit zou de nieuwe trainer, Francesco Farioli, een goede start kunnen geven.

Ajax had Mikautadze vorige zomer voor zestien miljoen euro overgenomen van Metz, maar hij wist in Amsterdam geen indrukwekkende prestaties neer te zetten. Een tijdelijke terugkeer naar Metz afgelopen winter, waar hij op huurbasis speelde, bood hem verlichting. Daar herwon hij snel zijn vorm door elf doelpunten te scoren in drie maanden, waarmee hij een cruciale rol speelde in de strijd van Metz om handhaving in de Ligue 1. Metz moet in een tweeluik tegen Saint-Étienne strijden voor lijfsbehoud. Ongeacht de uitkomst blijft Mikautadze bij Metz.