Frenkie de Jong nog steeds onzeker voor het eerste duel van het EK

frenkie-de-jong

Frenkie de Jong blijft nog steeds onzeker voor het eerste duel van het EK: ‘Zit in je hoofd, zelfs als je ‘s nachts naar de wc loopt’

In het programma ‘Wij Houden van Oranje’ op SBS6 gaf Frenkie de Jong zaterdagavond een update over zijn enkel. Voor de middenvelder is het een race tegen de klok om fit te zijn voor de eerste wedstrijd op het EK, maar hij sluit niet uit dat hij toch speelminuten maakt.

Het eerste duel staat gepland op zondag 16 juni, over acht dagen. De Jong hoopt nog steeds dat hij tegen Polen kan spelen met Oranje.

,,Het gaat goed. We doen er alles aan. Ik hoop dat ik er bij ben vanaf de eerste wedstrijd. Het is moeilijk om te beloven, maar het gaat goed,” zegt de spelverdeler van FC Barcelona, die continu bezig is met hoe zijn enkel aanvoelt, zelfs ‘s nachts. ,,Ook als je ‘s nachts wakker bent en even naar de wc loopt. Dat zit wel echt in je hoofd.”

Gevraagd of het een nadeel is dat hij er mentaal zo mee bezig is, antwoordt De Jong: ,,Op een gegeven moment wil je vrij spelen als je op het veld staat. Maar ik denk dat het logisch is. Altijd als ik geblesseerd ben, denk ik er wel aan.”

Wat betreft zijn prognose voor de openingswedstrijd in Hamburg valt er nog weinig te zeggen. ,,We gaan voor de eerste wedstrijd, maar ik kan niets beloven. Het hangt echt af van hoe die enkel reageert en hoe de volgende stappen gaan. Maar het herstel verloopt goed. Het is afwachten.”

Het afscheidsduel met IJsland komt in ieder geval te vroeg voor De Jong. Ronald Koeman kan in de laatste oefeninterland wel weer rekenen op Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders, die zich vrijdag bij de groep in Zeist hebben gevoegd.

EK Voetbal 2024: De complete gids


Ik ben 24 jaar of ouder