Feyenoord heeft Brian Priske binnen

priske-feyenoord

Feyenoord heeft de opvolger van Arne Slot, die naar Liverpool is vertrokken, gevonden. Volgens berichten van Voetbal International, De Telegraaf en diverse Deense media zal de komst van Brian Priske dit weekend worden afgerond.

Na het afronden van de laatste formaliteiten zal Feyenoord Priske overnemen van Sparta Praag. De club uit Rotterdam zal naar verluidt enkele miljoenen euro’s moeten betalen om de trainer los te weken bij de kampioen van Tsjechië.

Priske heeft de afgelopen twee seizoenen succesvol met Sparta Praag de titel behaald en was eerder trainer bij Royal Antwerp. In België werd hij na een jaar ontslagen en opgevolgd door Mark van Bommel. Voorafgaand aan zijn tijd in België begon Priske zijn trainersloopbaan in eigen land bij FC Midtjylland.

Als speler heeft de 47-jarige Priske ook ervaring in België, waar hij onder contract stond bij Club Brugge en Genk. Door zijn verblijf in België spreekt Priske de Nederlandse taal.

Priske wilde graag naar Feyenoord

Priske heeft zijn huidige club duidelijk gemaakt dat hij zeer geïnteresseerd is in een transfer en aan Feyenoord heeft hij laten weten dat hij staat te popelen om het werk van Slot voort te zetten. Net als zijn voorganger, die naar Liverpool is verhuisd, is Priske een groot voorstander van het zeer offensieve voetbal dat Feyenoord onder Slot speelde.

Met de komst van Priske heeft Feyenoord voor het eerst sinds 1991 geen Nederlandse hoofdtrainer. De laatste buitenlandse trainer van de club was 33 jaar geleden de Zweed Gunder Bengtsson.

Priske zal de taak hebben om de erfenis van Slot bij Feyenoord voort te zetten. Slot heeft de club nieuw leven ingeblazen en de afgelopen drie jaar verschillende successen gevierd, met als hoogtepunt het landskampioenschap in het seizoen 2022/2023. Vorig seizoen won Feyenoord de beker, maar moest de titel aan PSV laten.

De selectie van Feyenoord komt begin juli weer bij elkaar ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 6 juli staat de eerste oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma.


Ik ben 24 jaar of ouder