Maurice Steijn: “Hoofdstuk Ajax afgesloten”

steijn

Maurice Steijn heeft zich bewust teruggetrokken uit de Nederlandse voetbalwereld na zijn tijd bij Ajax. De trainer, die momenteel geen club heeft, merkt op dat zijn bekendheid het afgelopen jaar is veranderd en kiest ervoor niet veel te delen over zijn periode bij Ajax.

Na een korte en opvallende periode bij Ajax, waarbij zijn ontslag volgde na een 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht, werd Maurice Steijn ontslagen na slechts elf wedstrijden. Sindsdien is hij sporadisch in verband gebracht met SC Heerenveen en heeft hij slechts een paar interviews gegeven. Komend seizoen zit de voormalige trainer van VVV-Venlo, Sparta Rotterdam, en ADO Den Haag nog zonder club.

Afstand genomen van het Nederlandse voetbal

“Ik heb sinds mijn vertrek bij Ajax afstand genomen van het Nederlandse voetbal”, zegt Steijn in een interview met De Limburger. “Ik heb ervoor gekozen om weinig in de media te verschijnen. Het was nodig om even afstand te nemen. Ajax is zo’n prominente club, je wordt er overal mee geconfronteerd. (…) Ik voel de drang om weer aan de slag te gaan en zou graag in juni ergens beginnen zodat ik de volledige voorbereiding kan meemaken met een nieuwe club. Maar ik wacht liever op de juiste kans dan overhaast ergens te beginnen.”

“Sinds ik bij Ajax was, is mijn bekendheid toegenomen”, vervolgt Steijn. “Ik was me daarvan bewust. Overal waar ik kom, wordt er naar me gewezen en willen mensen met me op de foto. Dat vind ik geen probleem, en ik weiger nooit. De meningen van anderen over mij raken me niet meer. Hoe hoger je komt, des te meer meningen er zijn. Maar wat echt telt, is de waarheid van de mensen die dicht bij me staan. Ik ben vijftig en heb al zoveel ervaren dat ik me niet druk maak om wat anderen van me vinden. Zelfs onder druk blijf ik vrij onverstoorbaar.”

Hoofdstuk Ajax afgesloten

Steijn wil verder niet veel kwijt over zijn tijd in Amsterdam. “Ik heb het hoofdstuk Ajax afgesloten en wil er niet te veel over uitweiden. Als ik dat doe, staat het morgen overal in de krant. Ik wens iedereen bij de club het beste toe. Met mij was het geen gelukkige combinatie, maar dat gebeurt soms, zonder wrok. Vertrekken bij een club is altijd pijnlijk, en dat was bij Ajax ook zo. Toch raakte mijn vertrek bij ADO me veel dieper, aangezien dat mijn eerste trainerspositie was en ik daar ook gespeeld heb, net als mijn zoon Sem in de jeugd. Dat deed echt pijn. Bij Ajax voelde ik vooral teleurstelling.”


Ik ben 24 jaar of ouder