Ajax wil Wout Weghorst

wout-weghorst

Ajax heeft zijn zinnen gezet op Wout Weghorst (31) om deze zomer een transferstunt uit te halen zo meldt de Telegraaf. Volgens betrouwbare bronnen dicht bij het Nederlandse nationale team heeft de club uit Amsterdam al gesprekken gevoerd met Weghorst, die momenteel bij TSG Hoffenheim speelt op huurbasis van Burnley, en hij lijkt open te staan voor een avontuur bij Ajax. Een succesvolle afronding van deze transfer vereist echter een nauwkeurige aanpak.

Met de 13 miljoen euro van Georges Mikautadze’s transfer naar FC Metz zou je denken dat het binnenhalen van Weghorst gemakkelijk zou zijn. Echter, vanwege de precaire financiële situatie van Ajax, dat momenteel te kampen heeft met financiële tekorten, is dit niet het geval. De verkoop van Mikautadze zal gedeeltelijk worden gebruikt om deze tekorten te dekken, terwijl Ajax’s prioriteit bij het aantrekken van een rechtsbuiten ligt.

Potentiële vervanging voor Chuba Akpom

De technische staf ziet in Weghorst een potentiële vervanger voor Chuba Akpom, die ze onder normale economische omstandigheden zouden willen behouden. De 28-jarige Engelsman, vorig jaar overgenomen van Middlesbrough voor 12,3 miljoen euro, was in 25 Eredivisie-wedstrijden voornamelijk als invaller betrokken bij elf doelpunten en drie assists. Dat Akpom mogelijk wordt verkocht, is omdat hij naar verwachting tussen de 20 en 25 miljoen euro zou kunnen opbrengen, wat Ajax zou helpen om op meerdere fronten te investeren.

weghorst

Geschatte transferwaarde van vijf miljoen

Weghorst, met nog een jaar op zijn contract bij Burnley en een geschatte waarde van ongeveer vijf miljoen euro, wordt gezien als de ideale opvolger voor Akpom. Met een lengte van 1,97 meter en bijna 32 jaar oud, heeft Weghorst geen restwaarde maar is hij wel een bewezen doelpuntenmaker en assistgever. Hij zou, al dan niet samen met Brian Brobbey in de aanval, een grote uitdaging kunnen zijn voor elke Eredivisie-verdediging.

Ondanks de overtuiging binnen de technische leiding van Ajax dat Weghorst een sensatie kan worden, blijft de deal complex. Weghorst moet mogelijk wachten, omdat Ajax Akpom niet voor 1 augustus wil laten gaan, gezien zijn belang voor de komende wedstrijden in de Europa League. Ook de prestaties van het Nederlands team in het EK kunnen invloed hebben op de beschikbaarheid van spelers zoals Brobbey en Weghorst voor de Europese wedstrijden van Ajax.

Alex Kroes heeft al gesproken met Weghorst

De komst van Weghorst zou niet van invloed zijn op de positie van Brobbey binnen het team. Ajax blijft grote Europese clubs afwijzen die interesse tonen in Brobbey, wiens marktwaarde momenteel geschat wordt tussen 60 en 80 miljoen euro. Technisch directeur Alex Kroes heeft gesproken met Weghorst en zijn agent Simon Cziommer, in lijn met het beleid van de club om proactief te zijn in het scouten van spelers. Kroes wil niet ingaan op specifieke spelernamen, maar bevestigt dat Ajax actief meerdere spelers volgt.


Ik ben 24 jaar of ouder