Frenkie de Jong niet mee met Oranje voor EK

frenkie-de-jong

Frenkie de Jong kan niet deelnemen aan het EK met het Nederlands elftal. De middenvelder van FC Barcelona kampt nog steeds met een enkelblessure. Uit medisch onderzoek op zondag en maandag blijkt dat zijn enkel nog onvoldoende belastbaar is, zo liet de KNVB weten na de oefenwedstrijd tegen IJsland, die met 4-0 werd gewonnen. “Ik ben verdrietig en teleurgesteld,” reageerde De Jong.

Vervanging onzeker

Bondscoach Ronald Koeman heeft nog niet besloten of hij een vervanger oproept voor de 27-jarige De Jong. Tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen IJsland viel ook middenvelder Teun Koopmeiners uit met een liesblessure, waardoor hij niet kon spelen in de Kuip.

Verwachtingen en tegenvallers

Het afhaken van Frenkie de Jong voor het EK leek onvermijdelijk. Zondag toonde Koeman zich nog optimistisch over De Jongs herstel. “Het zou kunnen dat De Jong niet volledig fit is voor de eerste wedstrijd,” zei hij op een persconferentie. “We zouden kunnen overwegen hem pas in de tweede of derde wedstrijd in te zetten. Dat is een optie. Als hij de eerste drie wedstrijden niet kan spelen, moet ik hier misschien nog verder over nadenken.”

De Jong zelf had aanvankelijk goede hoop om voor Oranje uit te komen tijdens het EK. Eerder dit seizoen kampte hij drie keer met enkelblessures. “Ik ga alles doen om fit te worden,” zei hij afgelopen week. “Maar ik moet er ook voor zorgen dat het geen chronische blessure wordt. Op dit moment is dat niet het geval. Een operatie is nog niet nodig. Ik ben redelijk optimistisch, maar het blijft afwachten.”

‘Barça neemt risico met hem, wij zitten met de gebakken peren’

Bondscoach Ronald Koeman wist het teleurstellende nieuws, sinds maandagmiddag. ,,Na testen is gebleken dat hij nog niet kan. Hij krijgt iedere keer reactie. Dan constateer je dat hij de komende drie weken nog niet fit is’’, vertelde bondscoach Ronald Koeman bij de NOS. ,,Wij moeten ook kijken naar de gezondheid van de speler. Zijn club neemt het risico wel, daardoor zitten wij met de gebakken peren.’’

Ian Maatsen vervanger Frenkie de Jong

EK Voetbal 2024: De complete gids


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder