Ian Maatsen vervanger Frenkie de Jong

ian-maatsen

Na het uitvallen van Frenkie de Jong door een enkelblessure, heeft bondscoach Ronald Koeman Ian Maatsen opgeroepen voor de EK-selectie van het Nederlands elftal. De Jong moest maandagavond afhaken omdat zijn herstel langer duurt dan verwacht. Uit tests op maandag bleek dat de middenvelder van FC Barcelona nog zeker drie weken nodig heeft om volledig fit te worden.

Maatsen vult plek in selectie op

De 22-jarige Ian Maatsen, die eerder tot de laatste afvallers van de selectie behoorde, krijgt nu een kans om zich te bewijzen. Maatsen, in de tweede helft van het seizoen door Chelsea verhuurd aan Borussia Dortmund, heeft indruk gemaakt met zijn sterke prestaties bij de Duitse club. Onder zijn bijdrage bereikte Dortmund zelfs de finale van de Champions League, hoewel ze verloren van Real Madrid.

Uitblinker in de Champions League

Maatsen, die voornamelijk als linkervleugelverdediger speelt, werd vanwege zijn uitstekende prestaties opgenomen in het Elftal van het Seizoen van de Champions League. Zijn oproep voor het EK is een erkenning van zijn talent en vorm, en hij hoopt nu een waardevolle bijdrage te leveren aan het Nederlands elftal tijdens het toernooi.

EK Voetbal 2024: De complete gids


1 thought on “Ian Maatsen vervanger Frenkie de Jong

Comments are closed.

Ik ben 24 jaar of ouder