Nieuwe tegenslag voor Oranje: Ook Teun Koopmeiners valt uit voor EK

teun-koopmeiers

Het Nederlands elftal krijgt opnieuw een zware klap te verwerken. Na Frenkie de Jong moet ook Teun Koopmeiners het Europees kampioenschap in Duitsland missen. De middenvelder van Atalanta raakte maandag geblesseerd aan zijn lies tijdens de warming-up voor het oefenduel tegen IJsland (4-0). Onderzoek heeft uitgewezen dat Koopmeiners voorlopig niet kan spelen. Hierdoor blijft de EK-selectie van Oranje nu uit 25 spelers bestaan.

Verdere uitval onder middenvelders

Koopmeiners is de vijfde middenvelder die uitvalt voor het EK. Naast Frenkie de Jong, die niet op tijd hersteld is van zijn enkelblessure, moest Ronald Koeman eerder al afscheid nemen van Mats Wieffer, Quinten Timber en Marten de Roon. Voor de afwezige De Jong heeft Koeman vleugelverdediger Ian Maatsen opgeroepen, die een sterk seizoen doormaakte bij Borussia Dortmund en de Champions League-finale bereikte. Voor Koopmeiners wordt echter geen vervanger opgeroepen.

Middelveld in het oefenduel tegen IJsland

In de wedstrijd tegen IJsland bestond het middenveld van Oranje uit PSV’ers Jerdy Schouten en Joey Veerman, samen met Tijjani Reijnders van AC Milan. Deze formatie zal naar verwachting ook een rol spelen in de eerste groepswedstrijd tegen Polen, die zondag op het programma staat.

EK Voetbal 2024: De complete gids


Ik ben 24 jaar of ouder