Koeman roept alsnog Joshua Zirkzee op

zirkzee

Na de hamstringblessure van Brian Brobbey heeft bondscoach Ronald Koeman besloten om Joshua Zirkzee op te roepen. Zirkzee, die momenteel vakantie viert in Miami, zal van daaruit naar het trainingskamp van Oranje in Wolfsburg vliegen.

Eerder maakte Zirkzee deel uit van de voorselectie voor EURO 2024, maar moest afhaken nadat hij licht geblesseerd raakte tijdens de voorlaatste competitiewedstrijd van Bologna. Koeman belde persoonlijk om hem dat nieuws te vertellen, met de boodschap dat hij alleen fitte spelers wilde meenemen. Alleen Frenkie de Jong kreeg een uitzondering, maar hij werd uiteindelijk ook niet geselecteerd.

Het afhaken van De Jong volgde op de blessure van Marten de Roon, die niet op tijd fit werd voor het trainingskamp. Vervolgens raakte Teun Koopmeiners geblesseerd aan zijn lies tijdens de warming-up voor het oefenduel met IJsland, waardoor hij meteen op vakantie kon. Tijdens de openbare training in Wolfsburg botste Brian Brobbey met Matthijs de Ligt, wat resulteerde in een hamstringblessure voor de spits van Ajax.

Als reactie hierop heeft Koeman besloten om zijn selectie uit te breiden naar 26 spelers. Eerder had hij aangegeven tevreden te zijn met 25 spelers, omdat hij kon schuiven tussen middenvelders, aanvallers en verdedigers. Nu Brobbey, een pure spits, ook niet fit is, wordt Zirkzee opgeroepen als extra aanvaller. Momenteel worden alle benodigde papieren via de UEFA in gereedheid gebracht. Wout Weghorst is momenteel de enige beschikbare spits achter Memphis Depay. Het plan is dat Zirkzee zo snel mogelijk aansluit bij de selectie van Oranje, al is nog niet bekend of hij morgen al aanwezig zal zijn bij de besloten trainingssessie.

EK Voetbal 2024: De complete gids


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *