Ajax heeft interesse in Pablo Rosario

rosario

Ajax is in de markt voor een nieuwe middenvelder en heeft zijn oog laten vallen op Pablo Rosario (27). De veelzijdige Amsterdammer, momenteel spelend voor OGC Nice, wordt gezien als een belangrijke versterking voor het team van Francesco Farioli. Rosario heeft in het verleden al ervaring opgedaan in Nederland bij Almere City en PSV, en doorliep ook de jeugdopleiding van Ajax.

Tijdens zijn periode onder coach Farioli bij OGC Nice heeft Rosario op verschillende posities gespeeld, waaronder controlerende middenvelder, centrale verdediger en rechtsback. Volgens Voetbal International is Rosario nu een serieuze optie voor Ajax in hun zoektocht naar middenvelder.

Rosario, geboren en getogen in Amsterdam, heeft zich in de afgelopen drie seizoenen ontwikkeld tot een waardevolle speler voor OGC Nice. Vorig seizoen speelde hij een cruciale rol onder leiding van Farioli. Het is duidelijk dat Farioli veel waardering heeft voor Rosario en hem graag zou willen meenemen naar Ajax.

Met nog twee jaar op zijn contract bij OGC Nice zal Ajax moeten onderhandelen over een transfersom om Rosario binnen te halen. De speler zelf lijkt positief te staan tegenover een mogelijke hereniging met zijn voormalige coach, aldus berichten.

Voetbal International meldt dat het geen verrassing is dat Rosario in beeld is bij Ajax. Rosario wordt geprezen om zijn vermogen om ruimte op het veld te herkennen en zijn comfort aan de bal. Daarnaast biedt hij zonder bal het leiderschap en de stabiliteit die Ajax het afgelopen seizoen zo heeft gemist.

Hoewel Ajax momenteel meerdere opties heeft voor de positie van controlerende middenvelder, zoals Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Jordan Henderson en Benjamin Tahirovic, blijft Rosario’s veelzijdigheid een grote aantrekkingskracht. Het is mogelijk dat Ajax afscheid neemt van enkele spelers, waardoor Rosario’s brede inzetbaarheid een waardevolle aanwinst kan zijn.