Spanje schakelt Duitsland uit op EK 2024

spanje

Duitsland is vrijdag uitgeschakeld in het EK voetbal, na een verlies tegen Spanje in de kwartfinale met 2-1 in de verlenging.

Het beslissende doelpunt kwam in de 119e minuut van Mikel Merino, die als invaller met een kopbal de Spaanse overwinning veiligstelde, waarmee een einde kwam aan de Duitse hoop om Europees kampioen te worden op eigen bodem.

Tijdens de reguliere speeltijd had Duitsland nog nipt een nederlaag weten te vermijden. Dani Olmo leek lange tijd de wedstrijd in het voordeel van Spanje te beslissen, totdat Duitsland in de 89e minuut een verlenging afdwong. Invaller Florian Wirtz zorgde met zijn doelpunt voor de gelijkmaker.

Dit verlies betekent niet alleen het einde van de Europese droom voor Duitsland, maar markeert ook het afscheid van Toni Kroos uit het professionele voetbal. De middenvelder had reeds aangekondigd zijn carrière te beëindigen na het EK.

kroos

Spanje zal het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en Portugal, die later op vrijdag plaatsvindt. Het Nederlands elftal, geplaatst in het andere deel van het toernooischema, kan deze teams alleen ontmoeten in de finale.