Argentinië bereikt halve finale Copa America ondanks gemiste penalty Messi

messi

Argentinië bereikt de halve finales van de Copa America en verslaat Ecuador met 4-2 na strafschoppen na een gelijkspel van 1-1.

Argentinië, de regerend kampioen, bereikte de halve finales van de Copa America door Ecuador te verslaan met 4-2 in de strafschoppenserie, volgend op een 1-1 gelijkspel op donderdagavond, nadat in de blessuretijd van de tweede helft Ecuador de gelijkmaker scoorde.

Lionel Messi probeerde als eerste in de strafschoppenserie een Panenka en raakte de lat. maar doelman Emiliano Martinez redde de eerste twee strafschoppogingen van Ecuador en Nicolas Otamendi scoorde de winnende trap tegen Alexander Dominguez.

Op zoek naar hun derde opeenvolgende grote titel, bereikte Argentinië voor de vijfde keer op rij de halve finales van de Copa America en speelt het dinsdag tegen Venezuela of Canada in East Rutherford, New Jersey. Argentinië streeft naar een record zestiende Copa America kampioenschap.

Het leek er lange tijd op dat Argentinië slechts negentig minuten nodig zou hebben om zich voor de halve finale te plaatsen, maar dat bleek een misvatting. Lautaro Martínez zette de Argentijnen al vroeg op voorsprong, maar diep in de blessuretijd zorgde de invaller Kevin Rodriguez voor de gelijkmaker.

Volgens de regels van de Copa America ging de wedstrijd direct na het einde van de reguliere speeltijd over naar een strafschoppenserie, zonder verlenging.