Copa America 2024 samenvatting Venezuela – Canada

2024-Copa-Venezuela-vs-Canada

Canada bereikt halve finales Copa América na penalty’s

Een verrassende overwinning van Canada, de nummer twee van groep A, die met 1(4)-1(3) na strafschoppen won van groep B-winnaar Venezuela in de kwartfinales in het AT&T Stadium in Arlington, Texas.

Nadat ster Alphonso Davies scoorde om Canada in de race te houden tijdens de strafschoppenreeks en doelman Maxime Crépeau zijn tweede redding verrichtte, scoorde middenvelder Ismael Kone het beslissende doelpunt om Canada naar de halve finales te leiden tijdens hun allereerste verschijning in de Copa América.

Verdedigend kampioen Argentinië, die op donderdag Ecuador uitschakelde met penalty’s, wacht op Canada in de halve finales voor een herhaling van de openingswedstrijd van het toernooi, waarin het team van Lionel Messi op 20 juni met 2-0 won.