Samenvatting Argentina – Canada | Copa America 2024

argentinie

Argentinië heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa América. 

In het MetLife Stadium in East Rutherford opende Julian Álvarez de score na iets meer dan twintig minuten. De aanvaller ontving een pass van Rodrigo De Paul en schoot de bal door de benen van keeper Maxime Crepeau het doel in.

Kort na de rust kwam de beslissende tweede goal: een schot van Enzo Fernández werd door Messi van richting veranderd, waardoor Crepeau voor de tweede keer die avond werd verslagen 2-0. Dit was Messi’s eerste doelpunt tijdens deze Copa América in de VS. Canada slaagde er daarna niet in om Argentinië serieus in de problemen te brengen.

Bij Argentinië stonden de voormalige Ajax-spelers Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico in de basis, terwijl Ajax-doelman Geronimo Rulli de hele wedstrijd op de bank zat. De andere halve finale tussen Colombia en Uruguay vindt vannacht plaats. De finale van de Copa América wordt zondag gespeeld in het Hard Rock Stadium in Miami.