Samenvatting Spanje – Frankrijk

yamal

Lamine Yamal werd dinsdag de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. De zestienjarige spits van FC Barcelona scoorde op spectaculaire wijze de gelijkmaker in de halve finale tegen Frankrijk, waardoor het 1-1 werd.

In de 21e minuut vond Yamal ruimte om van ongeveer twintig meter afstand krachtig te schieten. Zijn schot belandde via de binnenkant van de paal in het net, en bracht Spanje zo weer op gelijke hoogte met Frankrijk.

Op een leeftijd van zestien jaar en 362 dagen verbreekt Yamal hiermee het record van de Zwitser Johan Vonlanthen, die achttien jaar en 141 dagen oud was toen hij tijdens het EK van 2004 scoorde, eveneens tegen Frankrijk.

Spanje versloeg Frankrijk met 2-1 en gaat door naar de finale, waar ze het opnemen tegen Nederland of Engeland.