Branco van den Boomen bijna weg bij Ajax

branco

Branco van den Boomen overweegt een vertrek bij Ajax, aangezien hij onder de nieuwe trainer Francesco Farioli weinig speeltijd lijkt te krijgen. Ondanks een contract dat loopt tot 2027, hebben verschillende Franse en Spaanse clubs al interesse getoond in de 28-jarige middenvelder.

Van den Boomen kwam vorig seizoen transfervrij over van Toulouse, bedoeld om stabiliteit en ervaring aan het team toe te voegen. Echter, mede door blessures en een gebrek aan samenhang binnen het team, voldeed zijn eerste seizoen niet aan de verwachtingen. Onder Farioli lijken de kansen voor Van den Boomen nog verder te slinken, aangezien de trainer andere plannen heeft voor de positie van controlerende middenvelder.

Ajax kan rekenen op Jordan Henderson en Kenneth Taylor zolang zij onder contract staan. Henderson, die ook zijn opties verkent, en Taylor, met een hoge transferwaarde, zullen waarschijnlijk niet snel op de bank belanden vanwege hun status en financiële waarde voor de club. Daarnaast heeft Ajax interesse in Pablo Rosario van OGC Nice voor de positie van nummer zes, mits de financiën dit toelaten.

De situatie wijst erop dat Van den Boomen waarschijnlijk het slachtoffer wordt van de veranderingen binnen het team. Ajax hoopt met een transfer van hem enkele miljoenen te kunnen binnenhalen.