Ajax Vrouwen verkennen Johan Cruijff Arena voor Klassieker

De Ajax Vrouwen kregen woensdagochtend een rondleiding in de Johan Cruijff Arena ter voorbereiding op hun historische wedstrijd tegen Feyenoord aanstaande zaterdag. Dit wordt de eerste keer dat de Ajax Vrouwen in de Arena spelen, een droom die uitkomt voor zowel de speelsters als de coach.

Coach Suzanne Bakker vertelt enthousiast over de kans om in de Arena te spelen: “Als je vijf jaar geleden had gezegd dat we ooit voor zoveel mensen in de Arena zouden mogen spelen, had iedereen ons voor gek verklaard. Dat het nu zover is, is fantastisch en ik hoop dat er in de toekomst nog vele wedstrijden mogen volgen.”

De kaartverkoop voor de Klassieker loopt storm, met al meer dan 28.500 verkochte kaarten. Dit is bijna twee keer zoveel als het huidige Eredivisie-record voor vrouwen. Vorig jaar zagen 14.618 toeschouwers Ajax van Feyenoord winnen met 1-4 in De Kuip.

Scoren tegen Feyenoord

Aanvaller Romée Leuchter heeft al bewezen dat ze kan scoren tegen Feyenoord. Vorig jaar besliste zij de wedstrijd met twee doelpunten in tien minuten. “Ik hoop nu weer belangrijk te kunnen zijn voor het team met doelpunten of assists. Maar vooral dat we als team een hele goede wedstrijd spelen en het publiek kunnen vermaken. En van Feyenoord winnen. Dat is het allerbelangrijkst.”

De aftrap van de historische wedstrijd is zaterdag om 16.30 uur. Er zijn nog kaarten te koop voor 7,50 euro per stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *