Ajax bereikt halve finale KNVB-beker na winst op De Graafschap

Ajax heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker door een 0-3 overwinning op De Graafschap. De Amsterdammers voegen zich bij Spakenburg, Feyenoord en PSV in de loting voor de volgende ronde.

Trainer John Heitinga koos ervoor om enkele reservespelers op te stellen in de wedstrijd, waaronder Remko Pasveer, Jorge Sanchez, Jorrel Hato, Florian Grillitsch en Francisco Conceição. Desondanks domineerde Ajax vanaf het begin van de wedstrijd.

Openingstreffer

In de 13e minuut kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Jorge Sanchez, die een voorzet van Brian Brobbey fraai afrondde met de binnenkant van zijn voet. De Graafschap probeerde met snelle counters gevaar te stichten, maar Ajax behield de controle over de wedstrijd.

Steven Bergwijn verdubbelde de score halverwege de eerste helft met een afstandsschot in de verre hoek, zijn eerste officiële doelpunt sinds 12 november. Ajax had ook nog enkele kansen op meer doelpunten, maar een treffer van Jurriën Timber werd afgekeurd wegens buitenspel en een schot van Mohammed Kudus belandde op de paal.

Gas terug

In de tweede helft nam Ajax wat gas terug, waardoor De Graafschap enige hoop kreeg op een beter resultaat. De thuisploeg leek even de aansluitingstreffer te maken, maar het doelpunt van Camiel Neghli werd afgekeurd wegens buitenspel. Ajax herpakte zich en kreeg nog een kans via een kopbal van Brian Brobbey op de paal.

In de 79e minuut zorgde Brobbey alsnog voor de 0-3 eindstand door een fout van de verdediging van De Graafschap af te straffen. Ajax plaatst zich hiermee voor de halve finale van de KNVB-beker, waarin het samen met Spakenburg, Feyenoord en PSV strijdt om een plek in de finale. De loting vindt zaterdagavond plaats. Komend weekend hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen NEC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *