Koeman kiest zes Ajacieden in voorselectie Oranje

In zijn eerste voorselectie sinds zijn terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal heeft Ronald Koeman zes spelers van Ajax opgenomen. Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Jurrien Timber maken kans om deel uit te maken van de definitieve selectie voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar.

Tijdens het WK in Qatar nam Koemans voorganger, Louis van Gaal, zeven Ajacieden mee. Onder hen waren Remko Pasveer, die nu niet is opgeroepen, en Daley Blind, die tegenwoordig uitkomt voor Bayern München. Van de zes Ajacieden in de huidige voorselectie was alleen Brian Brobbey niet aanwezig op het WK.

Een opvallende wijziging ten opzichte van de WK-selectie is dat Koeman meer Feyenoorders heeft opgenomen. In Qatar was slechts één speler van de Rotterdamse club aanwezig, terwijl er nu drie spelers in de voorselectie zitten. Ajax blijft echter hofleverancier, aangezien er slechts twee PSV’ers zijn opgeroepen.

Veel voormalige Ajacieden

Naast de huidige Ajax-spelers zijn er ook veel spelers met een verleden bij de Amsterdamse club opgeroepen. Daley Blind, Sven Botman, Jasper Cillessen, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Noa Lang, Matthijs de Ligt, Kjell Scherpen en Kenny Tete zijn door Koeman opgenomen in de voorselectie.

Oranje begint eind maart aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 in Duitsland. Het Nederlands elftal speelt op 24 maart een uitwedstrijd tegen Frankrijk en treft Gibraltar op 27 maart in De Kuip. Beide wedstrijden starten om 20.45 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *