Eerste Klassieker Ajax Vrouwen tegen Feyenoord trekt duizenden fans

Recordaantal toeschouwers bij historische vrouwenwedstrijd

De eerste Klassieker tussen de Ajax Vrouwen en Feyenoord Vrouwen vond vanmiddag plaats in de Johan Cruijff Arena, waarbij duizenden supporters zich verzamelden om de wedstrijd bij te wonen. De uitslag van de wedstrijd was 1-1. Voor de ingangen van het stadion stonden lange rijen enthousiaste fans die uitkeken naar de historische wedstrijd: “De sfeer gaat hetzelfde zijn, alleen heb je nu allemaal gillende vrouwen in plaats van gillende mannen.”

Net als bij de mannenklassieker waren Feyenoordsupporters niet welkom bij deze wedstrijd. Desondanks kon de wedstrijd rekenen op een groot aantal toeschouwers: er waren meer dan 33.700 kaarten verkocht. Hiermee werd het oude record van ruim 14.000 toeschouwers voor De Klassieker in de Kuip vorig seizoen meer dan verdubbeld.

Deze historische vrouwenklassieker markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. De groeiende populariteit en het recordaantal toeschouwers laten zien dat het vrouwenvoetbal steeds meer erkenning en steun krijgt van zowel fans als de voetbalwereld.

De wedstrijd tussen de Ajax Vrouwen en Feyenoord Vrouwen was niet alleen een spannende strijd op het veld, maar ook een belangrijk moment voor de toekomst van het vrouwenvoetbal. Met de groeiende belangstelling en steun van fans en clubs is het duidelijk dat het vrouwenvoetbal in Nederland een mooie toekomst tegemoet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *