Derde Klassieker dit seizoen: Ajax treft Feyenoord in halve finale KNVB-beker

Ajax en Feyenoord zullen elkaar dit seizoen voor de derde keer treffen, nu ze tegenover elkaar zijn geplaatst in de halve finales van de KNVB-beker. De wedstrijd zal plaatsvinden in De Kuip, het stadion van Feyenoord.

De Amsterdamse club bereikte de halve finale door afgelopen donderdag met 3-0 te winnen van eerstedivisionist De Graafschap. Dit wordt de achttiende keer dat de twee rivalen elkaar ontmoeten in de bekercompetitie. Tot nu toe hebben beide clubs acht keer van elkaar gewonnen, en één keer, in 1984, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De beslissing viel toen in een tweede wedstrijd, die Feyenoord met 2-1 won.

De winnaar van de halve finale tussen Ajax en Feyenoord zal het in de finale opnemen tegen één van de andere twee overgebleven ploegen, PSV of SV Spakenburg.

Eredivisie

Naast de bekerwedstrijd zullen Ajax en Feyenoord elkaar ook nog treffen in de Eredivisie. Op 19 maart zullen de Rotterdammers op bezoek komen in de Johan Cruijff Arena. Een eerdere ontmoeting tussen de twee clubs dit seizoen, op 22 januari, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Opmerkelijk is dat de loting voor de halve finale plaatsvond op dezelfde dag dat de vrouwenteams van beide clubs voor het eerst tegen elkaar speelden in de Arena. Die wedstrijd eindigde eveneens in een 1-1 gelijkspel en trok een recordaantal van 33.742 toeschouwers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder