Ajax-fans niet welkom bij bekerwedstrijd tegen Feyenoord

Ajax-supporters mogen de halve finale van het bekertoernooi tegen Feyenoord in april niet bijwonen. De gemeente Rotterdam heeft vandaag aangekondigd dat de fans van Ajax niet welkom zijn en de wedstrijd thuis of in de kroeg moeten volgen. “Het is enorm teleurstellend dat de trouwe Ajax-supporters niet bij de wedstrijd mogen zijn. Ik krijg al heel veel telefoontjes binnen van teleurgestelde mensen”, zegt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax.

De beslissing om de fans niet toe te laten komt niet geheel onverwacht. Vanwege ongeregeldheden in het verleden zijn Ajax-supporters al jaren niet welkom bij uitwedstrijden. In 2019 mochten Amsterdamse fans ook niet aanwezig zijn in De Kuip, toen Feyenoord en Ajax elkaar troffen in de halve finale van de KNVB-beker.

Nagtzaam vermoedt dat het besluit van de gemeente te maken heeft met onvoldoende veiligheidsmaatregelen. “Het blijft gissen naar de reden, maar het lijkt erop dat Feyenoord, stadion Feyenoord en de gemeente Rotterdam de veiligheid nog steeds niet op orde hebben. Vijfenhalf jaar geleden waren we heel dichtbij, nu lijkt dat weer ver weg.”

Hij had niet verwacht dat er zo snel duidelijkheid zou komen over de uitwedstrijd. “Wij dachten dat het besluit dat vandaag naar buiten kwam nog op tafel zou komen te liggen bij de KNVB. Nu kwam het nieuws al naar buiten, zonder overleg.”

Ondanks de teleurstelling blijft Nagtzaam positief: “Het wordt weer voor de televisie kijken, in de woonkamer hard schreeuwen. Want scoren doen we wel tegen ze, dus dat wordt juichen bij elk doelpunt.” De wedstrijd vindt plaats op 4 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *