Ajax behaalt 1500e Eredivisie zege: Heitinga en Bassey reageren

Hoewel de wedstrijd tegen NEC niet spectaculair was, behaalde Ajax met een 1-0 overwinning hun 1500e Eredivisie zege. Trainer John Heitinga en verdediger Calvin Bassey delen hun gedachten over de wedstrijd en de recente bekerloting.

Heitinga erkent dat de wedstrijd niet erg vermakelijk was voor de fans, maar benadrukt het belang van de overwinning. “Soms maakt het ook niet uit hoe, maar je moet hem dan winnen.” Met een achterstand van drie punten op koploper Feyenoord is het cruciaal dat Ajax elke wedstrijd wint. “We hebben hem zakelijk over de streep getrokken.”

De bekerloting van gisteren bepaalde dat de halve finale een Klassieker wordt, met Feyenoord als thuisploeg. Ajax-fans zijn echter niet welkom bij de wedstrijd in de Kuip. Heitinga vindt deze beslissing vreemd. “Ik denk dat dit misschien wel het moment was geweest om weer bij elkaar te komen en om te kijken welke mogelijkheden er zijn”, zegt de Ajax-trainer. Hij voegt eraan toe dat de beslissing zonder overleg is genomen.

Bassey’s leerzame tijd op de bank

Sinds de aanstelling van Heitinga als trainer bij Ajax, heeft Calvin Bassey het moeilijker gehad en vaker op de bank gezeten. Tegen NEC kreeg hij echter het vertrouwen van de trainer en mocht hij starten in de verdediging. Bassey ziet zijn tijd op de bank als een leerzame periode: “Soms moet je gewoon stil zitten en leren voordat je in de basis komt.”

Op de vraag wie zijn beste vriend is bij Ajax, kan Bassey geen eenduidig antwoord geven. “Ik ben goed bevriend met veel jongens. Ik kan niet eentje kiezen.” De verdediger werd uitgeroepen tot man of the match, een keuze waar Heitinga het volledig mee eens is.

Ajax speelt volgende week uit tegen sc Heerenveen, waarna de Klassieker tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Arena op het programma staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *