Ajax verslaat sc Heerenveen met 4-2

In een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen leek Ajax op weg naar een monsterscore, maar uiteindelijk won de ploeg van trainer John Heitinga met een comfortabele 4-2 overwinning.

De verwachtingen van een grote overwinning ontstonden toen Ajax binnen 20 minuten al met 0-3 voor stond in het Abe Lenstra stadion. Mohamed Kudus opende de score na 11 minuten met een bekeken schuiver, waarmee hij Ajax op voorsprong zette.

Stormachtige start

Edson Alvarez maakte in de zestiende minuut de tweede treffer voor Ajax door vanaf de rand van de zestien te scoren. Kort daarna maakte Steven Bergwijn de derde treffer voor Ajax. Hoewel Bergwijn bijna een vierde doelpunt maakte, raakte hij dit keer de paal.

Sc Heerenveen wist de schade enigszins te beperken door vlak voor rust de stand op 3-1 te brengen. Pelle van Amersfoort kopte de bal binnen, waarbij Ajax-keeper Geronimo Rulli er niet goed uitzag.

Taylor vergroot voorsprong

Kort na rust zorgde Kenneth Taylor ervoor dat het verschil weer drie doelpunten werd. Met een diagonaal schot van buiten de zestien maakte hij de vierde Amsterdamse treffer van de middag.

Heerenveen leek een penalty te krijgen, maar na tussenkomst van de VAR werd deze beslissing teruggedraaid door scheidsrechter Manschot. Invaller Sidney van Hooijdonk maakte in de 80e minuut alsnog de 4-2 voor Heerenveen.

Met deze uitslag boekte Ajax de zevende competitiezege op rij en passeerde het AZ op de ranglijst. Ajax komt nu in punten gelijk met Feyenoord, dat later op de avond tegen FC Volendam speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *