Ajax op weg naar koppositie na zevende overwinning

Ajax heeft onder leiding van trainer John Heitinga de zevende competitiewedstrijd op rij gewonnen. De Amsterdammers versloegen SC Heerenveen met 2-4 en kunnen zich nu richten op de aankomende Klassieker tegen Feyenoord. Bij winst in die wedstrijd kan Ajax de koppositie in de Eredivisie overnemen.

‘Goed gevoel’ richting Klassieker

Doelpuntenmaker Kenneth Taylor, die de 1-4 tegen Heerenveen op zijn naam zette, kijkt met vertrouwen uit naar de confrontatie met Feyenoord. “Natuurlijk heb ik er een goed gevoel over”, aldus Taylor. Op de vraag wat de uitslag zal zijn, antwoordt hij lachend: “Dat gaan we zondag zien, maar we gaan wel winnen.”

Trainer John Heitinga is tevreden over de prestaties van zijn team in de afgelopen weken. “We hebben onszelf in een positie gebracht waarin we volgende week de koppositie kunnen pakken”, zegt hij. Over de wedstrijd tegen Heerenveen is Heitinga grotendeels positief: “Van de eerste helft, en dan met name de eerste 30 minuten, daar krijg je een lach van op je gezicht.” De tegengoals van Heerenveen noemt hij echter ‘een smetje’ op de overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *