Heitinga: Genieten en winnen tijdens de Klassieker

ajax

John Heitinga, trainer van Ajax, kijkt uit naar de Klassieker tegen Feyenoord en benadrukt het belang van de wedstrijd voor zijn team. Naast het streven naar winst, wil hij ook genieten van de ervaring.

Heitinga vertelt dat het genieten al begint in de aanloop naar de wedstrijd. “Je komt met je staf bij elkaar en bent bezig met het analyseren van de tegenstander. Je maakt met elkaar een gameplan en traint tactisch. Het is niet alleen de wedstrijd zelf, maar ook de aanloop richting de wedstrijd. Dat je zaterdag die open training hebt. Je voelt het ook als je door de stad loopt of wanneer je het Arena-dek komt oprijden. Dat voelde ik als speler, maar als trainer ook.” 

‘Geen excuses’

Feyenoord staat momenteel bovenaan in de competitie met 58 punten uit 25 duels, terwijl Ajax tweede staat met 55 punten uit 25 wedstrijden, maar met een beter doelsaldo. Bij winst neemt Ajax de koppositie in de Eredivisie over. Heitinga benadrukt dat zijn team moet winnen om een serieuze kans te maken op de titel. “Voor de Klassieker hoef je de batterij niet op te laden. We zullen allebei gretig zijn. Ik heb ook de Merseyside Derby gespeeld, de Madrileense derby. De Klassieker, dan zijn er geen excuses, dan ben je niet moe. Die moet je winnen”, vertelt hij. 

Heitinga, die als speler op het veld stond tijdens eerdere Klassiekers, zal zondag als trainer in de Johan Cruijff Arena staan. “Het enige wat wij kunnen doen, is onszelf zo goed mogelijk voorbereiden. De trainingsdagen zijn van mij en de trainers en de wedstrijddagen zijn van de spelers. Dan zullen zij het moeten uitvoeren en wij moeten heel scherp kijken naar wat Feyenoord doet”, aldus Heitinga. De cruciale Klassieker begint zondagmiddag om 14.30 uur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *