Ajax-supporters herdenken Carlo Picornie met vuurwerk

Afgelopen nacht kwamen Ajax-supporters bijeen in Beverwijk om Carlo Picornie te herdenken, die 26 jaar geleden om het leven kwam tijdens een gewelddadige confrontatie tussen hooligans van Ajax en Feyenoord. De herdenking vond plaats op de Noorderweg, vlakbij de locatie waar Picornie zijn leven verloor, en werd onder andere gekenmerkt door het afsteken van vuurwerk.

De tragische dood van Carlo Picornie

Op 23 maart 1997 werd Carlo Picornie het enige dodelijke slachtoffer van een massale vechtpartij tussen leden van S.C.F. Hooligans (Feyenoord) en de F-side (Ajax) op de A9 bij Beverwijk. Picornie werd met een klauwhamer op zijn hoofd geslagen en meerdere keren in zijn rug gestoken. Hij behoorde tot de eerste generatie van de F-side, die in 1976 werd opgericht door een groep Ajax-supporters uit Vak F in stadion de Meer. In het fanblad De Ajax Ster van 9 april 1997 werd Picornie omschreven als ‘het boegbeeld van de Ajax-supporters’ en ‘een jongen die zijn maatjes nooit in de steek liet’.

Een donkere bladzijde in de Nederlandse voetbalgeschiedenis

De gewelddadige dood van Carlo Picornie staat symbool voor een van de meest tragische gebeurtenissen in de geschiedenis van het Nederlandse hooliganisme. Het incident heeft bijgedragen aan een grotere bewustwording van het probleem van voetbalgeweld en de noodzaak om maatregelen te nemen om de veiligheid van supporters en spelers te waarborgen. Desondanks blijft de herinnering aan Picornie leven onder Ajax-supporters, die hem jaarlijks blijven herdenken als een symbool van trouw en toewijding aan hun club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *