Jorge Sánchez leidt Ajax naar overwinning tegen FC Emmen

Jorge Sánchez speelde een cruciale rol in de wedstrijd tussen Ajax en FC Emmen. De rechtsback scoorde een doelpunt en gaf een assist, waardoor Ajax met 3-1 won in de Johan Cruijff Arena.

Belangrijke overwinning voor Ajax

Wetende dat PSV eerder had gewonnen van FC Volendam, was het voor Ajax noodzakelijk om te winnen van FC Emmen. Ondanks een grote kans voor de Drentenaren in het begin van de wedstrijd, namen de Amsterdammers al snel het heft in handen.

Jurrien Timber kreeg twee kansen, maar wist deze niet te benutten. Het was uiteindelijk Jorge Sánchez die Ajax op voorsprong bracht met een doelpunt uit een corner. De Mexicaan gaf ook de assist voor het tweede doelpunt, gescoord door Steven Bergwijn. Edson Álvarez ontving een gele kaart en is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen PSV volgende week.

Spanning terug in de wedstrijd

Jeremy Antonisse bracht de spanning terug in de wedstrijd door een doelpunt te scoren voor FC Emmen. Trainer John Heitinga was niet tevreden en wisselde Bergwijn voor Brian Brobbey. De aanvaller probeerde doelman Mickey van der Hart te passeren, maar zonder succes.

Veilige haven door Tadic

In de slotfase zorgde Dusan Tadic ervoor dat Ajax in veilige haven kwam. Invaller Francisco Conceição gaf de assist voor het derde doelpunt van de Amsterdammers. De eindstand bleef 3-1 in het voordeel van Ajax.

Door deze overwinning neemt Ajax de tweede plek weer over van PSV. De eerstvolgende tegenstander van Ajax is PSV, waarbij Álvarez geschorst zal zijn vanwege zijn gele kaart.

Opstelling Ajax

Rulli; Sanchez, Timber, Álvarez, Hato (Baas/70); Grillitsch, Taylor (Conceicao/70), Klaassen (Vos/89); Berghuis, Tadic, Bergwijn (Brobbey/61)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *