Ajax en PSV strijden om cruciale tweede plek

Zondag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma in de Eredivisie: Ajax neemt het op tegen PSV in Eindhoven. Beide teams strijden om de felbegeerde tweede plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. John Heitinga, trainer van Ajax, benadrukte tijdens de persconferentie het belang van deze wedstrijd.

Heitinga hoopt op spektakelstuk

Hoewel beide teams niet hun beste seizoen draaien, verwacht Heitinga een spannende en spectaculaire wedstrijd tussen de twee grootmachten uit de Nederlandse competitie. Met nog vijf wedstrijden te gaan, is de strijd om de tweede plek nog volledig open. Heitinga kijkt uit naar de confrontatie met PSV en hoopt dat zijn team aan het langste eind trekt.

Bassey vervangt geschorste Álvarez

Ajax moet het zondag stellen zonder Edson Álvarez, die geschorst is. Calvin Bassey zal zijn plaats innemen, zo liet Heitinga weten. Ondanks een moeizaam eerste seizoen bij Ajax, heeft Heitinga vertrouwen in de Nigeriaanse verdediger. Hij prijst Bassey’s leergierigheid en gelooft dat hij zondag een belangrijke rol kan spelen in de wedstrijd.

Focus op resultaat

Hoewel het landskampioenschap nog niet helemaal uit zicht is, ligt de focus van Ajax momenteel op het behalen van de tweede plek. Heitinga benadrukt dat zijn team van wedstrijd tot wedstrijd kijkt en dat het belangrijkste doel voor zondag is om een goed resultaat neer te zetten tegen PSV. Een overwinning zou een grote stap zijn richting de voorronde van de Champions League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *